Josep Fontana denuncia una “inquisició” contra historiadors

FONT:   EL SINGULAR DIGITAL

Lamenta els atacs que ha rebut des que va acceptar participar en el simposi acadèmic ‘Espanya contra Catalunya’ sobre el 1714

Lluís Goñalons

L’historiador Josep Fontana va acceptar participar, fa uns mesos, a ‘Espanya contra Catalunya‘, un col·loqui sobre la història de Catalunya en el període del 1714 al 2014. La conferència encara no ha tingut lloc i ja ha rebut els primers atacs. És aquesta praxis la que l’autor titlla a l’article d’El Periódico com ‘La pràctica de l’inquisidor’. Segons Fontana, tot inquisidor “coneix la maldat que hi ha en el teu cor, i sap el que realment penses, i això li permet condemnar-te sense molestar-se a escoltar-te”.

L’historiador defensa el titol del col·loqui, tot i les crítiques que ha originat a Espanya. “No figurava en la proposta el títol d’Espanya contra Catalunya, que l’organització li ha donat després; però no em va preocupar massa, perquè vaig pensar que el més lògic era que es jutgés els conferenciants pel que poguessin dir. No ha estat així, sinó que ens han enviat les feres a sobre sense deixar-nos ni obrir la boca”, lamenta.

L’historiador denuncia que no es poden menysprear els congressos, les tesis doctorals i les investigacions que han donat lloc a un ampli cabal de publicacions acadèmiques, per acabar reduint-ho a una llista de simplicitats i tòpics. “No és lícit desqualificar el que es desconeix”, sentencia Fontana. Al mateix temps, critica que parlar del conflicte intern no significa adoptar una postura abertzale, com moltes vegades se l’ha acusat, ja que creu que “el debat és millor que el silenci”.

ENLLAÇ A L’ARTICLE:   http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/josep_fontana_denuncia_una_inquisicio_contra_historiadors_95071.php

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.