Un exemple de la casta extractiva i xucladora que ens domina

FONT:     EL MATÍ DIGITAL
“UN COP D’ULL”:   JOAN LLUÍS PÉREZ-FRANCESCH

En un moment de gran crisi econòmica, que afecta milions de persones a tot Espanya, un directiu bancari el nom del qual no sé si es millor oblidar, potser no, s’ha retirat amb una pensió de 88 milions d’euros. Em sembla una autèntica provocació, més tenint en compte les circumstàncies que han envoltat la seva retirada.

Com es conegut aquest senyor s’ha retirat després de que es poses en dubte la seva honorabilitat, i abans que el Banc d’Espanya li demanés que ho deixes, d’acord amb la recent transposició d’una directiva de la autoritat bancària europea. El cas és encara més greu si recordem que va ser condemnat pel Tribunal Suprem a tres mesos d’arrest i d’inhabilitació per exercir qualsevol activitat bancària per un delicte d’acusació falsa contra uns deutors de Banesto, entitat que va presidir després de ser intervinguda el 1993. Els magistrats de la Sala Penal del Suprem, van decidit rebaixar la pena que va imposar l’Audiència Provincial de Barcelona, quan va ser condemnat a sis mesos de presó pel delicte d’acusació i denúncia falsa. El Govern va indultar el conseller delegat del Banc Santander, entitat a la que havia pssat, de la condemna que li va imposar el Tribunal Suprem per acusació falsa quan presidia Banesto, amb la qual cosa es paralitzà l’execució de la sentència i continuà en el seu càrrec.

El Tribunal Suprem va anul · lar els efectes administratius -cancel · lació d’antecedents- de l’indult concedit pel Govern de José Luis Rodríguez-Zapatero al novembre de 2011, quan es trobava ja en funcions. L’alt tribunal estima que el Govern socialista es va excedir en l’aplicació de l’indult en pretendre que la condemna imposada per un delicte dolós no li afectés a l’hora de ser-li aplicada la normativa bancària que l’inhabilitava per ser banquer.

LLEGIR MÉS A:    http://www.elmati.cat/article/3079/un-exemple-de-la-casta-extractiva-i-xucladora-que-ens-domina

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s